Opinie

Usunięcie kleszcza

8 czerwca 2022
5,0 rating

Kiedy moja 3,5 letnia córka wróciła z przedszkolnego placu zabaw z kleszczem, była mocno spanikowana. Panie przedszkolanki go zauważyły, zwracając niechcący uwagę całej grupy. Nie dała mi się dobrze obejrzeć, krzyczała. Nie umiałam sobie z nią poradzić, więc zadzwoniłam do Pani Bożeny. Spotkanie odbyło się 10 minut później. Córka nie współpracowała, mimo to Pani Bożena bardzo spokojnie tłumaczyła, pokazała zdjęcie w zbliżeniu (kleszcz był umiejscowiony na karku). Kleszcz został wyciągnięty błyskawicznie, a córka szybko odetchnęła z ulgą. Jestem ogromnie wdzięczna, że nie musiałam jechać do przychodni czy szpitala (sama nie umiałabym tego zrobić) i pogłębiać stresu córki. Polecam – korzystam z usług Pani Bożeny już kolejny raz.

Monika

Zmiana opatrunków po operacji złamania otwartego przedramienia

6 czerwca 2022
5,0 rating

Bardzo dziękuję p. Bożenie za zaopiekowanie się tatą w domu. Dojazdy do szpitala na zmiany opatrunków byłyby dla nas bardzo trudne. Dzięki profesjonalnej opiece i doświadczeniu p. Bożenki udało się powstrzymać infekcję rany wokół szwów i drutów. Dziękuję.

Dagmara

Oparzenie u 3 letniego dziecka

13 września 2021
5,0 rating

Dziecko miało bardzo głębokie poparzenie paluszków i dłoni od wewnetrznej strony. Pani Bożena idealnie dopasowała nam pielęgnację i opatrunki. Poparzenie wyglądało koszmarnie, natoniast dzięki tak fachowej pomocy po trzech tygodniach już nie ma śladu.
Bardzo dziękujemy:)

Iza

Usunięcie szwów

30 lipca 2021
5,0 rating

Stronę pani Bożeny znalazłem w internecie. Szukałem pielęgniarki do usunięcia szwów mojemu Tacie. Z uwagi na jego stan konieczne było przeprowadzenie tego w domu. Szwy zostały usunięte szybko i bezboleśnie, a dodatkowo otrzymaliśmy wiele cennych wskazówek w zakresie pielęgnacji Taty w domu. Pani Bożena to kompetentna, miła i życzliwa pielęgniarka. Polecam jej usługi wszystkim, którzy potrzebują skorzystać z pomocy pielęgniarki w domu.

Tomek

Oparzenie

17 czerwca 2021
5,0 rating

Pani Bożena udzieliła mi pierwszych wskazówek, zaraz po oparzeniu, przez telefon. Były one sprzeczne z zaleceniami lekarza pełniącego dyżur świąteczny (również konsultacja telefoniczna). Wiedziałam już wtedy, że p. Bożena jest doświadczoną pielęgniarką i postanowiłam oddać się w jej ręce. Rana wygoiła się w 10 dni. Chciałam zaznaczyć, że była ona w najgorszym z możliwych miejsc, czyli na wewnętrznej stronie uda. Mimo to założone opatrunki zapewniały mi komfort, a co najważniejsze, skutecznie wyleczyły ranę. Polecam wszystkim.

Monika

Zainfekowana rana pooperacyjna

22 lutego 2021
5,0 rating

Rzadko kiedy można spotkać tak profesjonalną pielęgniarkę jak Pani Bożena! Oprócz wiedzy posiada ogromne umiejętności. W moim przypadku zainfekowanej rany pooperacyjnej to właśnie ona idealnie postawiła diagnozę i pomogła wyleczyć ranę, kiedy inni specjaliści z różnych dziedzin stosowali nieskuteczne leczenie. Podchodzi kompleksowo do swoich pacjentów. Polecam serdecznie!
P.S. Nie wspominając już o komforcie jakim jest wizyta Pani Bożenki we własnym domu, a nie czekanie w godzinnych kolejkach!

Zbigniew

Rana pooperacyjna.

20 lutego 2021
5,0 rating

Pani Bożena to fantastyczna profesjonalistka, prowadziła moja ranę pooperacyjną po drugim zabiegu z martwicą. Czułam się zaopiekowana, a dzięki rozległej wiedzy Pani Bożenki wiedziałam, że uda się leczenie zakończyć bez powikłań. Wspaniały kontakt. Dziękuję! Dziękuję! Dziękuję!!!

Milena

Wyleczenie martwicy palucha.

18 lutego 2021
5,0 rating

Bożenka jest wspaniałą pielęgniarką, która uratowała przed amputacją duży palec u nogi mojej Babci. Leczenie była rozciągnięte w czasie i niejednokrotnie wydawało nam się, że palec się nie wygoi, jednak determinacja a przede wszystkim umiejętności Pani Bożeny spowodowały, że Babcia mogła założyć po raz ostatni swoje ulubione pantofelki na obcasie. Wizyty domowe były dla nas wybawieniem, ponieważ ze względu na bardzo ciężki stan mojej Babci (przewlekłe choroby, osłabienie oraz czas epidemii) dojeżdżanie do przychodni nie byłoby możliwe. Na koniec, chciałabym zaznaczyć, że moglibyśmy uniknąć tak poważnej martwicy palucha, gdybyśmy od razu skorzystali z pomocy Pani Bożeny – byliśmy u wielu renomowanych lekarzy-chirurgów, jak również w klinikach specjalizujących się w leczeniu trudno gojących się ran, ale nie dało to spodziewanych rezultatów. Dziękujemy Pani Bożenko !!! P.S Dodatkowo, przy okazji pielęgnacji palucha, Pani Bożena wykonywała szereg innych czynności pielęgniarskich, które pomagały utrzymywać Babcię w dobrym stanie ogólnym (jak choćby podawanie kroplówek, robienie zastrzyków przeciwzakrzepowych czy też pobieranie krwi).

Klaudia